Presenteren is een eitje! Toch?

Beter presenteren,

In mijn streven om de beste presentatieworkshop te geven die op deze planeet te krijgen is (dream big:-) laat ik me graag inspireren door mijn concurrenten.

Zo lees ik trouw de nieuwsbrief van Jan de hoop en Coen Lievaart. Daarin stond laatst: 'Schoonheid verdwijnt waar je filter verdwijnt'. Hoe meer je jezelf bent en durft te laten zien, hoe fijner om naar te kijken en hoe groter de impact. Wees authentiek. Er stond ook 'Angst is de nieuwsgierigheid die nog in de kast zit'. Een mooie positieve benadering. Ik visualiseer dan een jong katje dat tegelijkertijd bang en nieuwsgierig is. Die eigenschappen liggen dicht tegen elkaar aan.

Hetzelfde thema kwam aan bod bij de workshop die ik volgde bij Deniz Canpolat van Obloma. Hij benaderde het fysieker. Of je nu nerveus of opgewonden bent, de fysieke kenmerken zijn identiek (klamme handen, hartkloppingen, knoop in je maag). Accepteer het en besef dat dit erbij hoort. Het mag er zijn. Vecht er niet tegen. Ik voegde daar nog aan toe dat het goed is te beseffen dat je een cadeautje aan het publiek gaat geven en dat het publiek zit te smachten om jouw kennis en inzichten. Ga met die overtuiging het podium op!

 

Dit en nog veel meer leer ik je tijdens mijn workshop Presenteren en Pitchen met Passie. Kom vlieguren maken zodat je leert spreken met vertrouwen.

Dinsdag 25 februari 2020

13:30 - 17:00

De Stal, Kerkweg 23, 2064 KS Spaarndam

Meld je op deze pagina aan

× Hoe kan ik je helpen?